My precious!

the.ring.jpg

Efter mer än fyra veckors väntan är den äntligen här – min nya ring.
18 karat guld, med de välkända inskriptionerna från the one and only – Härskarringen.
Vikten ligger på feta 38 gram och den ligger gott i handen. För tillfället har jag bara inskriptionerna på utsidan men jag ämnar gravera även insidan av ringen när jag får råd någon gång.

Den är för övrigt gjord av dels en guldring som jag burit i 14 år och dels en ring som jag ärvt efter min mor.

Så nu vet ni vart ringen tog vägen efter filmtrilogin… 🙂

2 kommentarer

 1. vilken grym ring härskaringen som förlovningsring. vart har du fått den tillverkad vilken guldsmed osv vill ha en skälv i guld. och vad kostade den tro.

  mvh jimmy

 2. Tjena Jimmy! Japp, min härskarring är hur grym som helst. Kul att du uppskattar den. Insåg dock att bilden i inlägget inte gör den rättvisa… Ska lägga upp en ny. Men den drar verkligen blickarna till sig vart man än går. Och som sagt, det är en tung baddare också – vilket alla alltid kommenterar när man släpper den i deras hand. 😉

  Den är för övrigt tillverkad av guldsmeden Jens Riedel på Victorins i Kinna. Han är själv Sagan Om Ringen-fantast och tog det nog som en utmaning att tillverka den. Alla inskriptioner är handgraverade.

  Kostnad?
  Ja, ringen är värderad till lite drygt 10 000 kronor. Men eftersom jag stod för allt guld så betalade jag bara tillverkningskostnaden plus gravyren. Blev väl cirka 2 000 spänn tror jag.

  Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *