Fahrenheit!

Satt och surfade runt efter datorspelsnyheter igår kväll precis som jag brukar, när jag sprang på en förhandstitt på kommande spelet Fahrenheit. Hade ingen som helst aning eller förhoppning på detta, utan var mest nyfiken på vad som dolde sig under namnet.
Testpiloten var eld och lågor över spelet och fullkomligt öste superlativ över det. Dessutom fanns där en länk till demot så jag tänkte what the hell!
Smaskade hem det 330Mb stora demot och installerade. Startade upp det och blev nöjd med att grafikläget ställde in sig efter hårdvaran automatiskt samt att kontrollerna verkar rätt från början. Inget jidder i konfiggen alltså! Skönt!

Sen startade jag demot och insåg halvvägs in i den inledande filmsekvensen att vi snackar filminspirerad psykolgisk thriller på hög nivå! Det börjar som en kall vinterkväll i New York där unge IT-teknikern Lucas Kane sitter och äter. Plötsligt faller han i trans, greppar sin matkniv och går in på restaurangens toalett där han sätter sig och skär upp sina underarmar. När en man kommer in för att urinera, reser Kane sig upp och släpar sig zombielike fram till mannen och dödar denne med tre kraftiga knivhugg i bröstet. Han vaknar upp ur transen och ligger ovanpå mannen och ser sina blodiga händer och mordvapnet bredvid sig. Han förstår vad han har gjort men han minns ingenting.
Här börjar egentligen spelet (demot) och redan här får man en rad möjligheter. Man kan t.ex. röja undan alla bevis, gömma kroppen och tvätta av sig och sedan gå ut och äta vidare igen. Eller så skiter man i det och försöker ta sig ut osedd från toaletten. I vilket fall som helst måste man snabba på eftersom en polis också finns i lokalen och han börjar bli nödig…
Bildskärmen delas då i två delar (a la tv-serien 24), där du agerar i den ena och polisen börjar närma sig i den högra…

Låter det spännande? Jo du, det kan jag lova att det är. Har redan spelat igenom demot fem gånger och det bästa är att man kan göra olika saker varje gång. Varje handling har sin egen konsekvens, vilket ger dig en rad olika möjligheter att agera.

Grafiken var väl inte direkt häpnadsväckande men det var däremot stämningen i spelet och det, för mig, nya gränssnittet. Via musrörelser väljer man från en lista av olika manövrar som karaktären kan utföra.

Nej nu ska jag inte avslöja mer… Dags för sjätte omgången av demoversionen Fahrenheit!
Släpps förresten till PC den 16/9 så vi är bara en vecka bort från en stark kandidat till årets äventyrsspel! Ett givet köp!

Jonasson gillar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *