Göra narr av tyskar…

John Cleese och hans Monty Python var alltid pigga på att driva med tyskarna och Hitler. Så till den milda grad att flera av deras produktioner blev bannlysta i Tyskland. Till exempel så köpte Tyskland bara in elva av de tolv avsnitt som gjordes av komediserien Fawlty Towers, där John Cleese spelade den stirrige hotellägaren Basil Fawly som i det avsnittet tyskarna aldrig köpte, blev överdrivet nervös när han fick tyska hotellgäster… Detta urartade förstås på bästa Monty Python-manéer! Att skämta om andra världskriget är alltid känsligt, specillt för tyskar. Och det har hängt i – vad bättre är! 🙂

Dock har det gjorts en hel del ganska mjuka tyskskämt. Här är ett bra exempel på en reklamfilm om en tysk radio-operatör. Spana!

[youtube]http://youtube.com/watch?v=AHx7xYNdha0[/youtube]

Publicerat den
Kategoriserat som Humor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *