Hands on: The Godfather.

godfather.jpg

Yes, äntligen har det kommit! Spelet som jag längtat efter sedan jag varvade Mafia för första gången för fyra år sedan – The Godfather!

Egentligen släpps det inte förrän i morgon i Sverige (24 mars enligt officiella hemsidan) men nu ska ni få höra!
I morse ringde jag nämligen till EB Games i Borås för att kolla när spelet släpps. -I morgon, svarade han som jag pratade med. Ok, undrade jag. När under dagen i morgon får ni in spelet då? -Vi har redan fått in det, men det säljs inte förrän i morgon.

Ok, lång näsa för mig tänkte jag! Men efter jobbet så fick jag en idé! Tänkte ta en rövare och åka ut till Knalleland och EB Games för att se om det ändå gick att få loss ett exemplar av spelet.
Jag kom in i butiken och samma kille som jag pratat med på telefon tidigare frågar mig vad jag letar efter. GODFATHER, säger jag! -Det har väl släppts idag? -Nej, det släpps i morgon, säger han då (utan att känna igen min röst). Men jag har det här bakom disken, säger han och plockar fram spelet från sitt glasskåp och viftar nöjt med det.
Du kan få köpa det om du betalar lite extra, säger han och flinar. Lite extra?, säger jag och flinar tillbaks! Nä du! Vad kostar det egentligen? -499 ligger det på. Ok, jag tar det, säger jag snabbt! Men du får inte köpa det idag, krånglar expediten. -Jo, kom igen nu säger jag. Jag har ju åkt extra hit bara för detta. Dessutom köper jag alla mina spel här! -Tyvärr! Enligt EA får vi inte göra så. (Nähä, och… tänker jag. Vem fan bryr sig?) -Du vet, min chef blir sur om jag säljer det en dag för tidigt.
-Ja ja, jag får väl se om jag hittar någon annan som vill sälja spelet till mig idag då, säger jag.
-Ja, gör det säger fånet och hånflinar. Du kan ju höra av dig om du hittar någon som säljer det idag!

Lite snopen går jag sedan ut på parkeringen och funderar. Plötsligt kommer jag på att man faktiskt brukar ha de senaste spelen på Siba så jag drar dit. Det är skyltat som fan med Godfather-affisher men i pc-spelshyllan hittar jag ingenting. Dock hittar jag faktiskt PS2-versionen av spelet i hyllan. Jag försöker mig på en rövare och frågar i kassan…
-Du, The Godfather på pc, är den redan slut eller? Expediten kollar och säger att spelet släpps i morgon. -Konstigt, kontrar jag, eftersom PS2-versionen står borta på hyllan. Släpps den en dag tidigare då eller? Han börjar knappra nervöst på datorn och mummlar något om att han inte får sälja spelet och att det samtidigt måste vara felskyltat i butiken. Jag står och ser allmänt besvärad ut ett tag och så ger han med sig och säger; -Ok då, du får väl köpa det då. Nice, säger jag. Vad kostar det då? -449 kronor. Se där ja, inte farligt!
Jag lämnar Siba med Godfather under armen och ett stort fånigt leende i ansiktet.

Och som slutkläm så studsar jag in på EB Games igen och viftar med spelet och hojtar: -Det löste sig, du! 50 spänn billigare också. Tja!

Se där, dagens historia – direkt ur verkligheten! Och vad lär vi oss nu utav detta? Jo, att eftersom jag frågade när jag ringde till EB Games i morse när The Elder Scrolls: Oblivion släpps och han då svarade på fredag, så vet vi att vi skall stå i kö och flina åt honom redan i morgon! 🙂

Publicerat den
Kategoriserat som Spel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *