floAt’s Mobile Agent.

Eftersom min nyligen införskaffade Sony Ericsson W800i inte funkar att synka med 64-bitarsversionen av Windows XP ännu, så var undertecknad tvungen att hitta alternativa sätt att lösa synkningsfrågan på. Problemet med programvarorna från Sony Ericsson är helt enkelt att de vägrar installera under Windows XP x64 Edition, vilken är den version som jag kör hemma till vardags.

Så för att lösa det här så rotade jag fram en gammal bluetooth-dongel som jag hade liggande. Pluggade in den i datorn och vips så hade jag kontakt med telefonen direkt. Nu behövdes bara en programvara för att synka över diverse uppgifter m.m.

Surfade runt på ett gäng forum och hittade efter ett tag ett opensource-projekt som heter floAt’s Mobile Agent. En programvara som synkar via blåtand! Smidigt! Sagt och gjort, jag installerade programmet och allting funkar på stört. Dessutom har programmet ett väldigt smart upplägg där du kan se alla tekniska specifikationer om den anslutna telefonen. Den mäter t.o.m. temperatur på batteriet! Och givetvis en massa annat.

floats.mobile.agent-liten.jpg

Så nu kan jag alltså synka min mobil trådlöst med datorn, utan en massa kablar. Jonasson gillar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *