Senast sedda: Wallander – Blodsband.

Häromkvällen hyrde vi senaste delen i svenska kriminalserien om kommisarie Kurt Wallander, spelad av Krister Henriksson. Filmens undertitel den här gången är alltså Blodsband och här kommer en liten bit från handlingen (utan att avslöja för mycket):

Polisen i Ystad finner en båt i hamnen som ser ut som ett slakthus. Det är blod överallt men någon kropp finns inte på platsen.

Strax därefter flyter en död kvinnas kropp i land. Ett av spåren i utredningen leder till Oskar Ung, en gammal kärlek till Linda Wallander. Deras tidigare förhållande försvårar Lindas arbete med fallet och Kurt kräver att hon ska hålla sig utanför.

Men det visar sig vara lättare sagt än gjort. Gammal kärlek rostar aldrig.

Klart sevärd film. För oss som gillar Wallander-serien så vet man vad man får. En ordinär och relativt välspelad Wallander-film.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *