En lördag framför datorn.

När jag vaknade i förmiddags så bestämde jag mig att viga dagen åt att installera Windows Vista på pc-burken här hemma. Sagt och gjort, jag började säkerhetskopiera alla filer som skulle sparas före formateringen. Valde alltså att helt ersätta mitt gamla Windows XP x64 med Vista. Djärvt kan tyckas…

I vilket fall som helst så kände jag att det kunde vara läge att införskaffa lite mer ramminne nu när man ändå skulle gå upp på Vista, så jag satte mig i bilen och blåste ner till Ullared och köpte en 1GB Kingston HyperX DDR2 800MHz PC6400 för 1800 pix, så nu har jag 2GB i maskinen. Snacka om skillnad…

kingston_hyperx.jpg

Sen var det bara att ge sig på Vista-installationen. Allt flöt fint och jag har mest spenderat eftermiddagen med att bara sitta och mysa och kolla in alla nya schyssta funktioner i operativet. Måste verkligen säga att Microsoft faktiskt har lyckats riktigt bra med Windows Vista – bättre än vad jag hade vågat hoppas på!

windows-vista-capable.png

8 kommentarer

 1. Sånna där minne kör jag också! Fungerar riktigt bra faktiskt. Är ruskigt nöjda med mina. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om VISTA. Jag vågar inte gå över helt än. Alldelens för många funktioner som inte fungerar för mej. Jag kör både XPPRo och VISTA… Näe ett tag till får det allt vänta. Kul att någon vågar i alla fall!

 2. Ja, jag är supernöjd med dessa minnen också. Bra kräm i dem känns det som. Kingston är ju alltid Kingston trots allt! 😉

  Jo, måste faktiskt säga att jag är positivt överraskad av Windows Vista. Ok, NVIDIA har väl inte riktigt stabila drivers ute ännu så en del problem uppstår i spel ännu så länge – men i och med att RTM-versionerna börjar dyka upp nu så lär väl en ny Forceware-driver knacka på dörren förr än man anar…
  I övrigt funkar all min hårdvara klockrent med Vista!

 3. Riktiga kvalités minne. Inte minst snygg design på de iaf.

  Det är sant. RTM-versionerna kommer strax, förhoppningvis kommer nya drivrutiner då också. Jag har problem med grafikkortet och ljudkortet. Ljudkortet fixade sig med lite trixade med X-Fi’s betadrivers till VISTA. Grafikkortet funkar
  dock är det sjuk irriterande med ljudnivån. Jag har ett Geforce 6600GT, med XP känner den automatiskt av tempen och slår av fläkten. I VISTA ligger den på fylla varv hela tiden. Otroligt irriterande. Dock en bra sak med VISTA är INDEXERINGS programmet som körs. Det tycker vi om! 😉

 4. Själv hade jag problem med mitt ljudkort (Audigy 2 – jag vet, jag är för snål för att uppgradera) eftersom Vista inte hade inbyggda drivers för det – men efter att ha använt Creatives uppdateringstjänst så löst det sig galant.
  Temperaturproblemet med NVIDIAs kort och Vista är ju ett drivrutinsproblem. De har tydligen inte implementerat tempövervakaren för Vista, eller har problem med densamma. I vilket fall som helst, så borde det snart vara löst.

  Måste dessutom hålla med dig om att indexeringstjänsten i Vista är precis så grym som du säger! Otroligt smidigt – fast frågan är hur mycket ram den tar… Har inte kollat upp det.

 5. Som sagt det kommer förhoppningsvis snart massor med godis till Vista. Visst installerade du BETA versionen? Hur blir det då när RTM-versionerna kommer? Låser de BETA-versionerna? Jag ska omformatera idag, blir XP igen för min del faktiskt.

  Indexeringstjänsten är riktigt härlig, speciellt om man tycker om fotografering osv. Grymt simpelt att skriva en liten kommentar på varje bild efter redigering i t.ex. photoshop och sen kan man bara söka på namn/datum/platser osv osv. Bra Microsoft! Synd bara att Vista kräver så pass mycket minne. Har du prova att kört provet för att se hur pass bra datorn fungerar? Hur många poäng fick du?

 6. Tja Kim!

  Jag kör faktiskt RTM-versionen då vi har licenser på den via jobbet. Fast vi har inte fått några nycklar ännu så den gäller bara 30 dagar… Hoppas de kommer snart, annars blir det att gå tillbaks till gamla WinXP x64 Pro.

  Jag körde det där testet som Microsoft har, s.k. Windows Experience Index. Max skall visst vara 5,9 har jag hört. Knepig skala det där… Själv landade jag på 5,0. Den tar nämligen lägsta värdet och anger som poäng! :p
  Så här såg mina poäng ut i en översikt;
  – Processor 5,0 (en AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+)
  – Ramminne 5,1 (2GB Kingston HyperX DDR2 800MHz PC6400)
  – Grafik 5,9 (Geforce 7950GT 512MB)
  – Spelgrafik 5,8 (samma som ovan)
  – Primär hårddisk 5,2 (Western Digital Caviar 200GB 16MB cache)

  Alltså verkar det vara processorn som är flaskhalsen enligt Microsoft? Fan vet! 😉

 7. Tjenare!

  Oj, det var inga pjoka delar! Jag fick 4,6 har jag för mig. Med dessa komponenter.

  – Intel P4 3,06Ghz 2mb cache
  – 2 GB Kingston HyperX DDR2
  – Geforce 6600GT 256mb
  – Western Digital 80gb 10000RPM

  Anyways. Vad jag tänkte skriva är – fått tag på VISTA Buisness från skolan nu. IT supporten var sjysst där och gave mig en licensekey och skiva. Det är inte fyskam. Dock vill jag ha Ulitmate. kommer väll efter jul vad jag förstått?
  Cheers!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *