Christer Fuglesang.

Japp, i natt klockan 03:35:45 svensk tid är det alltså tänkt att NASA skall skicka ut sju astronauter i rymden, däribland vår svenske Christer Fuglesang. Ett stort ögonblick för Sverige och inte minst för Christer som har väntat och tränat oerhört länge inför detta!
Alla tekniska hinder är nu undanröjda och tankningen av raketen är avklarad, lagom till 6 timmar och 40 minuter före start. Som det ser ut nu så kan dock vädret sätta käppar i hjulet, då ett oväder är på väg över startområdet på Kennedy Space Center där Discovery STS-116 står startklar. Dock har nedräkningen påbörjats redan, så vi får hoppas att allt går vägen. Ytterligare ett orosmoln är att två av de tre nödlandningsplatserna i europa också dras med dåligt väder.

Följ utvecklingen:

Och glöm för all del inte att spana in det här klippet också! 😉

vyCYh_vkSOY

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *