Senast sedda: Göta Kanal 2.

Ikväll var vi inne i Göteborg och bevistrade Filmstaden Bergakungen för att se Göta Kanal 2. Ett stort lass popcorn och ett par drickor, sedan var man redo.

Göta Kanal 2: Kanalkampen försöker följa spåren som ettan stakade ut för sisådär 25 år sedan. Det vill säga kanalrace mellan Anderssons Båtvarv och den här gången, topputrustade italienska båttillverkare Fortuna. Kändisspäckad rollista med bland andra Peter Haber, Kjell Bergqvist och Allan Svensson för att bara nämna några – förutom då de gamla gardet från första filmen, som hittat tillbaks till båtlivet efter ett kvarts sekel.

Givetvis är förväntningarna relativt högt uppskruvade med Göta Kanal i bagaget och visst är tvåan också kul – men den når ju aldrig lika långt som den kultförklarade föregångaren. Många kul ögonblick men lite knepigt klippt i vissta scener. Fogden Peter Black (Magnus Härenstam) gör inte en av sina bästa roller… Inte heller Svante Grundberg får man se mycket av – vår stackars kanotist, ni vet! 😉

Men som sagt, en kul film som bjuder på en del skratt. Se den och döm själva!

gotakanal.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *