Spela in bredbands-TV på datorn?

Nu är det ju som så att jag har telefon, bredband och bredbands-TV från Bredbandsbolaget. Allt levereras till mig via mitt telefonjack och modemet styr vilket signal som skall vart. Nu har jag börjat fundera på om det överhuvudtaget kan finnas något sätt att digitalt spela in TV-signalen på datorn? Jag snackar alltså Media Center-style nu. Går detta att lösa? Jag menar, jag har ju ingen koaxialkabel längre så ett TV-kort i datorn är ju ingen idé.
Ett annat problem som jag ser det är ju att modemet vidarebefordrar signalen till en digitalbox i vardagsrummet där programkortet sitter. Det är alltså därifrån man måste ta inspelningen om jag nu tänker logiskt. Enda problemet där är ju i så fall att det inte finns någon extra utgång på den boxen.

digitaltv_schema.jpg

Fan, jag blir trött på detta. Hade varit fräckt att kunna spela in via Media Center på Xboxen och via kabeln mellan den och modemet, spara alltihop på datorn. VILL!

4 kommentarer

 1. Finns det ingen USB pryl som agerar som bredbands/tv mottagare.

  Jag har köpt en macmini och tänkte köpa en eyetv
  Jag har kollat på eyetv 410 och 610 till mac.
  Man måste ha coaxial cabel in.

  Det jag vill komma åt är framför allt att jag på datorn oavsett pc/mac ska kunna välja vad jag vill spela in och titta på senare via en ”tv meny”.

  Från att ha varit glad åt att ha bredbandsbolaget så känner jag mig nu ”instängd”, jag är sugen på att byta till boxer, då de fungerar med alla prylar jag hittat hitintills.

  Tillbaka till frågan
  Finns det en USB pryl som agerar som bredbands/tv mottagare och är kompatibel med bredbandsbolagets vdsl.

  // Daniel

 2. Det finns ju digital-TV mottagare i USB-format som du kan knöka in i datorn. Den har då egen antenn och eventuellt också kortläsare för Boxers utbud, men jag har aldrig sett någon sådan som använder sig av en RJ-kabel från bredbandsmodemet. Tyvärr.
  Kruxet är väl att signalen kommer in till modemet, sedan måste den gå vidare till Bredbansbolagets Viasat-box för avkodning och därifrån in i TV’n. Tyvärr finns det ju inga lediga utgående portar från boxen, men om man kunde sno signalen redan vid modemet och sedan addera ytterligare en avkodare med ex. Boxerkort i en USB-port så vore det ju kanon!

  Knepigt att det inte finns någon som löser detta ännu. Men det lär ju komma, nu när fler och fler väljer TV via bredbandet.

 3. Fungerar det inte att köra på en FireDTV då? Det borde juh fungerar. Struta i bredbandsbolaget viasat-box och kör direkt med fireDTV och en CA-modul där i. Longshot men tycker det borde fungera.

 4. Hmm…jag är för dåligt insatt i FireDTV men det känns ändå som om det är något jag borde kolla upp nu när du nämner det. Tack för tipset Kim!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *