Xbox 360 och filformat.

Att Microsofts Xbox 360 går att utnyttja som DVD-spelare och Media Center Extender råder ju ingen tvekan om, men man inser snart att den är hårt strypt när det kommer till vilka filformat den klarar av att streama ut till din feta platt-TV. Det enda som verkar funka är WMV. Inte så konstigt kanske då det är Microsofts eget filformat för video. Men ärligt talat, hur många filmklipp har du på din hårddisk som är WMV? Inte många. Allt som oftast är det fullknökat med MPG, AVI, MOV och allt vad det kan vara.

Vad göra? Jo, det lättaste och smidigaste torde vara att helt enkelt konvertera sina videofiler till just WMV. Det är i alla fall den vägen som jag valt att gå. Inte helt utan hinder dock… Det finns nämligen en uppsjö av program som säger sig klara av att konvertera just till Xbox 360, med mindre framgång skall väl sägas. Antingen blir det hiskeligt stora filer eller så laggar både ljud och bild. Det är väl priset man får betala för gratisprogram. Tills nu… Nu har jag sprungit på freewareprogrammet Super © som faktiskt löser problemet galant. Kasta helt enkelt en valfri mediafil på programmet och den spottar ut en WMV-fil, klar att streama till din Xbox 360. Jonasson gillar!

Spana in Super © här!

4 kommentarer

 1. Ajabaja Jonasson! Bakläxa nu! VLC360 skulle jag köra om jag var du. Då kan man spela alla format utan problems ;D Googla lite på det så hittar du lätt!

 2. Aj aj aj… Undertecknad böjer sitt huvud i skam och surfar genast bort till allmighty Google för att där hitta en smartare lösning på Xboxens snäva filformatspolicy – VLC360!
  TACK KIM! Den här måste jag testa… Rock on och tack för tipset! 😉

 3. Du inser att du har windows movie maker på din dator som standard och den ger dig WMV filer i slutändan. bara importera din video och sen slutför du videon om du nu inte vill göra nått med den när du ändå håller på.

  1. Tjena Dungen.
   Windows Movie Maker har tyvärr den begränsningen att den knappast läser alla filformat – därför blir den högst begränsad när det gäller att konvertera.

   Det här inlägget har dessutom hunnit fylla 3 år, och nu finns det ju massor av fina lösningar för att streama film och konvertera on-the-fly direkt till sin 360.

   Men tack för tanken. Jag uppskattar alltid bra input!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *