Snart midsommar!

På fredag är det som bekant midsommarafton igen. Tiden går fort… Och som sig bör så firar vi traditionsenligt med sill och nubbe. Midsommarstången skiter vi i, för det är bara dumt att springa av sig den goa yrslen. Apropå snaps ja. Precis som föregående år och året dessförinnan och så vidare, så tänkte undertecknad blanda sin egen snaps efter gammalt klassikt recept courtesy of Per Oscarsson. Vi snackar Lunnesnaps! Recept som följer;

  • 1 st. 75’a renat
  • Skalet av en stor citron (bara det yttersta gula)
  • 8 sockerbitar

Ös ner fint rivet citronskal och socker i en flaska sprit och låt stå 2 dagar. Vänd flaskan nån gång om dagen. Sila bort skalet dagen innan midsommar och lägg sedan flaskan i frysen så att den är rejält kall lagom till sillen. Botten upp!

2 kommentarer

  1. Japp, gör det. Där har du en härligt lättdrucken snaps som till och med tjejerna brukar gilla. Citronsmaken är inte dum! Och låt gärna flaskan bli sådär frostigt kall… 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *