Bredbandsuppgradering.

Ringde precis Bredbandsbolaget och snackade med dem om att göra en förändring i mitt abonnemang där. I dagsläget har jag en anslutning som kallas 24+. Det vill säga 24mbit ner och 1mbit upp. Dessutom ingår telefoni och digital-tv på samma lina. Det innebär förstås att jag inte får ut mer än kanske 17-18mbit/s då resten av bandbredden viks åt TV-signalen.

Men i alla fall så kollade jag på en anslutning som heter 20 Pro+, vilken innebär att jag går ner från 24mbit till 20 men höjer upphastigheten till 3mbit istället. Och hur stor är skillnaden på 24 och 20mbit nerströms i praktiken? Nada skulle jag säga. Medan 3mbit uppströms är ganska så nice. Då kan man på allvar smäcka igång FTP’n igen om man vill. Månadskostnaden var densamma och det kostade inget att byta, så om en vecka ska den nya anslutningen vara aktiverad.

Tack för det Bredbandsbolaget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *