Jag är en Fonero!

Jag köpte en trådlös router häromdagen, mest för att min Nintendo Wii skulle kunna ansluta till nätet på ett smidigt sätt. Valet föll på en La Fonera, både med tanke på priset (399 kr) men inte minst för att man då aktivt är med och stödjer världens största WiFi community.

Men en La Fonera router så öppnar du upp för vem som helst att surfa trådlöst och gratis om de kommer inom räckhåll för din router (< 100 meter). För säkerhets skulle är den utrustad med två SSID’n. Du har alltså ett eget internt skyddat nätverk som du använder själv, samt ett externt öppet nätverk för vem som helst i närheten.
Så är du i närheten av Skene och behöver koppla upp dig, sväng förbi och slå dig ner på gräsmattan hos mig så har du gratis trådlöst nätverk. Funkar givetvis även med WiFi-förberedda mobiltelefoner och Skype-phones också!

Vill du veta mer om Fon communityn och hur du surfar gratis trådlöst över hela världen, gå då in på hemsidan. Glöm inte kolla in världskartan också, där visas alla Fon spots (över 450 000 st).

la-fonera.jpg

Programvara för att ringa via WiFi över Fonero-nätet med Skype-phones och Symbian S60 v3-telefoner hittar du här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *