Var tog Mr. Jim vägen?

Kommer ni ihåg Mr. Jim? Canons reklambärare nummer ett i mitten av 90-talet. Mannen som gick omkring med ”det jättestora körkortet” i A3 och såg cool ut ”som vanligt i framtiden”.

Karaktären blev så omåttligt populär att Canon var tvungen att avliva honom. Anledningen var den att folk inte längre kopplade ihop produkterna med Canon, utan med Mr. Jim. Och då är man ute på djupt vatten. När varumärket helt plötsligt betyder någonting annat än det man försöker kränga.

Men visst gjorde man en massa sköna reklamfilmer med denna grymma snubbe. Men när man försöker hitta nån på nätet så är de som bortblåsta. Verkar precis som om Canon gjort allt för att de aldrig ska dyka upp igen. Men vi saknar vår Jim. Han var för Canon vad Ipren-mannen är för Ipren.

Rest in peace, Mr. Jim!

mr-jim.jpg

5 kommentarer

  1. Tja! Jag mår bra å bor i Solna, jobbar på 106.7 Rockklassiker,..du har så rätt, Mr. Jim-gubben blev för stor, jag tyckte också att han var kul, synd Canon lade ner honom.

    Ha det!

    Dave a.k.a Mr. Jim

  2. Sorry Dave , men de e ju polarn som e ball me alla komentarer. 360 click flip å du e min coolaste kompis. de e de som drar i mungipan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *