Mac Mini.

mac-mini.jpg

Hängde med jobbarkompisen idag på lunchen till Mac Forum i Göteborg där han köpte en Mac Mini. Snacka om att man blev såld på Apple’s lilla Mac helt jävla plötsligt då! Han har suttit och labbat med den halva dagen på jobbet, så gissa om man har kollat in den! 🙂

Han ska ha den som HTPC i vardagsrummet. Och visst är den en vardagsrumsdator! Vi snackar Core 2 Duo, inbyggt trådlöst nätverk, bluetooth, DVI och optisk ljudutgång. Och helt tyst är den också! Så satans grym alltså. 5 500 spänn kostade den han köpte (1,83GHz Core 2 Duo, 1GB ram, 80GB HD, CD-RW/DVD osv) Gissa om jag blev sugen på att köpa en sån och ha vid TV’n. Inte för att jag kanske kan motivera inköpet just nu, med tanke på att min Xbox360 lirar Media Center med Vista men fördelen med Mac Mini är ju i så fall att man kan surfa trådlöst direkt från soffan samt köra alla filformat på filmer, vilket inte går på 360’n utan extra streamingserver på datorn.

Löning på fredag. Och sen får vi se… Men som ni vet är jag svag för prylar!

6 kommentarer

 1. MAC Mini allså? Nja. Bygg ett renodlat mediacenter / HTPC istället! Du får mer för pengarna då! Dessutom mer möjligheter att bygga vidare på!

 2. Ja, om det inte hade varit för att jag redan har en Xbox360 så hade jag nog satsat på en renodlad HTPC eller Media Center-dator istället. Men som läget känns nu så känns det lite overkill. Dessutom är ju Mac Mini sååå jäkla sexy! Men det lär väl inte bli nån… Har en hel del andra hål att stoppa pengarna i för tillfället…

  Har du bra rabatter på HTPC-prylar eller? 😉

 3. Hehe, mjo det är sant. Fast 360n är kass som extender imho. Du kan juh bara spela musik på den istort sätt utan massor med krångel. Blir bara fel när man ska streama filmer osv. Där har du en storfördel med en HTPC. Och självklart har jag bra priser på sånt ;]

 4. Är helt klart beredd att hålla med dig angående 360’n. Den klarar ju bara WMV utan att hålla på och mecka med streamingprogramvaror. Det är förstås en stor miss. En miss som Microsoft borde patcha, tycker jag…

  Min tanke var ju först och främst att en Mac Mini kunde få ta över just filmuppspelningen samt fungera som surfmaskin framför TV’n. Sen har du förvisso rätt vad gäller utbyggnad, vilket ju är en helt annan femma när det kommer till HTPC vs Mac Mini…

 5. Absolut! En miss som Microsoft dessvärre aldrig kommer patcha. De vill inte släppa in alla piratformat i deras system. Tyvärr, det vore kanon om man kunde köra alla format precis som man ville. Förresten så har jag fått det att fungera med .mkv filer i MCE x64 nu.

  Visst, Minin kan köra filmuppspelningen. Men för 5500:- får du en riktigt bra DVD spelare om man ”bara” vill spela filmer. Dessutom har du grym CD spelare då också. Minin har svårt med HD materialet också tyvärr. Men visst… den är ruskigt snygg! Själv är jag sugen på en Macbook. 🙂

 6. Tjipp!
  Ja, jag läste på din blogg att du fått ordning på MKV-filerna. Och det är ju nice! 😉
  Hade faktiskt ingen aning om att Mac mini hade problem med HD-material som du säger. Den nya sitter det ju Core 2 Duo i så det borde väl inte vara några problems, eller?

  Sen är det ju just det, att den är så satans snygg, liten och tyst. Men ändå skriker den ”här är jag!” 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *