Nu snackar vi coolt!

På IDG idag står att läsa om roboten Zeno som utvecklats till att känna igen ansikten och kunna reagera med ett leende eller andra ansiktsrörelser. Zeno är begåvad med 28 motorer och gyron som styr dess alla rörelser. Givetvis kommer den med ordförståelse och talsyntes. Den har även artificiell intelligens i form av att den kan lära sig av sina handlingar och agera olika beroende på omgivningen.

zeno-robot.jpg

Ok, kanske inte en robot för industrin men väl för hemmabruk. För hur coolt vore det inte när den här prylen är färdigutvecklad och kan ta plats i var mans hem. Den skulle kunna knäcka extra som telefonsvarare, sätta igång stereon lagom till du kommer hem eller kanske ta fram en kall öl ur kylen när du kollar på TV.

Vi snackar coolt! 😉

Läs mer och se filmen om Zeno på IDG.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *