Angående DreamScene.

Häromveckan skrev jag ju om Windows DreamScene som nyligen släppts till Windows Vista Ultimate. Tillägget som gör att du kan ha högupplösta filmer som bakgrundsfilmer på din PC. Microsoft hävdar att DreamScene inte ska påverka prestandan då den använder grafikkortets processor för att rendera bilderna på skärmen.

Tydligen stämmer inte detta riktigt enligt tidningen Techworld, då tester gjorda i benchmarkprogram och via diverse andra processorkrävande operationer visar att datorn kan bli upp till 8% långsammare.

Jag kunde inte heller märka någon skillnad när jag först slog på DreamScene. Men det har krånglat lite grann från och till så nu har jag slagit av funktionen helt och hållet. Kanske lika bra det, verkar det som.

Hela testet finns hos Vista4Beginners.com.

4 kommentarer

  1. tjenare göbbe!
    Dreamscene är helt klart läckert, men även jag tyckte att jag märkte skillnad på min dator när jag började köra med det. Men visst är det är ganska snyggt att köra en HD film som skrivbordsbakgrund… däremot blev det inte mycket jobb gjort då. Tabbade till skrivbordet hela tiden! 😉

  2. Haha, känner igen det där sista. Jag gjorde precis likadant i början. Men visst är det lite flashigt! 🙂
    Finns det nåt motsvarande för Mac OS X tro?

  3. Tjena MIke. Japp, det stämmer att DreamScene pausar så fort man startar en fullskärmsapplikation. Men eftersom DreamScene ligger som en process så nyper den ram-minne, vilket eventuellt då kan påverka andra applikationer som kanske inte körs i fullskärmsläge (beroende på applikation och konfiguration). Förmodligen ligger den och drar CPU-tid också men hur mycket vet jag inte.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *