Windows DreamScene.

Sedan ungefär en vecka tillbaks så kör jag Windows DreamScene i Windows Vista Ultimate. DreamScene är ett tillägg exklusivt för Ultimate-versionen av operativsystemet som gör det möjligt att ha filmer som bakgrundsbilder på skrivbordet.

Som sagt har jag testat detta och är imponerad av dess prestada och coolhetsfaktor. Jag har valt en liten loopande film med Windows-loggan där ljuset liksom glöder bakom dess kanter, mot en mörk bakgrund. Stämningsfullt och jäkligt läckert. Och det bästa är att DreamScene inte påverkar prestandan, då Windows låter grafikkortet ta hand om renderingen.

Kör du Windows Vista Ultimate så kan du slanga hem DreamScene via den inbyggda Windows Update-funktionen. Mer information om tillägget hittar du på Microsofts blogg och länkar till fler läckra DreamScene-filmer än de som ingår hittar du hos VistaUltimate.com.

6 kommentarer

 1. Okey, jag ger officiellt upp. Jag har letat ihjäl mig efter den där DreamSceneanimationen. Jag bugar mig för prylherren och frågar därför vart du har lyckats fiska upp den? ;D

 2. SP1 gjorde susen med mitt 32-bits Vista åtminstone. Jag kunde i princip inte spela innan. Filhanteringen i explorer är fixad med, flyttning av 14000+ filer-buggen är fixad. Vet inte om de har kommit så långt med betan att de börjat utveckla språkpaket till det, eller om det är unicode.

  Men du kan ju alltid testa genom att köra dessa två rader eller göra en batchfil o köra det;

  reg add HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionWindowsUpdateVistaSp1 /v Beta1 /t REG_SZ /d a2c3c14a-9586-4d37-9aaa-79fbd64069d2 /f
  reg add HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeMicrosoftWindowsCurrentVersionWindowsUpdateVistaSP1 /v Beta1 /t REG_SZ /d a2c3c14a-9586-4d37-9aaa-79fbd64069d2 /f

  Sen är det bara köra Windows Update, det ska hitta det själv om ditt OS är ”up to date”. Fungerar det inte, prova att starta om.
  Enda saken jag har upptäckt är att när man kör med en statisk bakgrund så står det Evaulation Copy nere i högra hörnet, som att Windows helt plötsligt inte är aktiverat, men Windows rapporterar fortfarande att det är aktiverat. Det är inget som syns om du kör med Dreamscene. Och texten går att ta bort i värsta fall.

 3. Tack för det utförliga tipset Esa! Lite sugen på att slanga hem den men tyvärr har jag ingen Vista-installation som inte är en ”produktionsmiljö”. Känns därför lite kritiskt att chansa. Får väl dra ur tummen och partionera upp en parallell miljö framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *