Leopard spöar Vista.

Apples nya operativsystem Mac OS X 10.5 Leopard spöar skiten ur Microsoft Windows Vista! I alla fall om vi ska tro amerikanska datortidningen ComputerWorld. De skräder alltså inte på orden när de korar vinnaren i bataljen mellan de två eviga kombattanterna.

Själv kör jag Vista Business på bärbara jobbdatorn och Vista Ultimate på kontors- och speldatorn hemma, samt Mac OS X 10.5 på min Mac mini i vardagsrummet och är grymt nöjd med båda systemen.
Som gammal Windows-användare (hoppade på Widows 3.1 från MS-DOS 6.22 på den gamla goda tiden) så trivs jag nog allra bäst i Windows-miljön. Det känns mer naturligt, men jag gissar att det är en vanesak. OS X var lätt som en plätt att lära sig och fastän saker och ting fungerar annorlunda så känns det fortfarande logiskt när man utför dem. Jag får en aha-upplevelse varje dag med min Mac.

Vad tycker du? Vista eller Mac OS X 10.5? Vilket duger, vilket suger? Själv gör jag tummen upp för bägge. Kommentera!

3 kommentarer

  1. Vill skriva att jag är helt galen i OSX men det är inte hela sanningen. Ibland rycker det i Windows nerverna och jag vill bara starta upp bootcamp och köra Vista istället. Vista har några riktigt bra funktioner och det har fungerat alldelens ypperliggt för mig. Men inom dator världen väljer jag heldre en Mac än PC… Dels pga av design samt även kvalitén i produkterna. IHMO!

  2. Japp, visst står Apple för snygg design och hög kvalitet. Men så har de ju full kontroll över både hård- och mjukvara. Men min Windows-dator kommer nog alltid vara min primära maskin, eftersom jag spelar en hel del. Och använder Windows dagligen i jobbet. Sen utvecklar vi ju som sagt ett affärssystem för Windows-plattformen. Men Macen har definitivt fått en given plats högt upp i min pryllista.

  3. Det kan jag iof hålla med om. Om man ska spela så är det windows som gäller. Även om man håller på att utveckla program. Då är valet givet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *