Open source når filmbranchen.

Allt medan de stora och svindyra Hollywood-produktionerna spelar in hundratals miljoner dollar så finns de filmprojekt som drivs av eldsjälar vars enda mål är att hålla filmen fri och tillgänglig för alla – med hjälp av öppen källkod och gratis programvaror.

Ett absolut strålande exempel på detta är den animerade kortfilmen Elephants Dream – en film som nästan uteslutande är gjord med gratis programvara. En riktigt lång, krökt nagel i ögat på hela Hollywood.

Surfa bort till Elephants Dream hemsida och tanka hem filmen. Den finns till och med tillgänglig i HD-upplösning. En grymt snyggt animerad film, om än med ett svagt manus. Men helt klart en fet uppvisning i vad man kan göra med programvaror från open source-communityn.

Elephants Dream

Mer info om projektet hos IDG.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *