När jag handlar teknikprylar.

Normalt sett när det stundar prylinköp så brukar jag surfa runt på Prisjakt, men också direkt på webbshoppar hos Netonnet, Siba, OnOff, Elgiganten med flera. Sedan tyska konkurrenten MediaMarkt slog upp portarna så har jag saknat motsvarande tjänst hos dem, alltså att man ska kunna se lagersaldo och pris på produkter via deras hemsida. Visst, jag kan förstå hur de tänker – de vill givetvis ha in besökarna i butiken istället. Men för mig fungerar det omvänt. Vill jag veta om de har en pryl i lager och vad den kostar så får jag vackert vänta i telefonkö eller helt enkelt åka till butiken. Krångligt! Jag vill veta pris och lagersaldo direkt, precis som jag kan göra på Netonnet till exempel.

Kontentan blir helt enkelt att jag struntar i att kolla priset med MediaMarkt utan köper det jag vill ha någon annanstans.

Ok, MediaMarkt är jättebra om man vill gå timmevis och välja ur det breda utbudet. Men för oss som vet exakt vilken pryl som ska inhandlas, så blir det bara onödigt krångligt.

Vad tycker du? Hur köper du oftast dina prylar? Läser du recensioner och väljer ut produkten i förväg eller går du runt i butiker och klämmer på prylarna? Kommentera!

2 kommentarer

  1. Jag brukar också göra så, dessvärre ligger ju Media Markt på hemvägen så det händer att man tittar in där lite då och då

  2. Farligt att ha MediaMarkt på vägen hem från jobbet, speciellt när man snackar kommande veckans teknikköp på jobbet! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *