Veckans teknikköp: nytt grafikkort!

PNY GeForce 9600 GTIgår tog jag med mig flickvännen och drog till Netonnet i Borås och köpte ett nytt grafikkort till speldatorn hemma.

Jag har varit grymt nöjd med mitt gamla MSI GeForce 7950 GT sen jag köpte det för snart två år sen. Det har pallat allt jag kastat på det, förutom då DirectX10. Och eftersom mitt favoritlir just nu, LOTRO, använder sig av DX10 så var det ju inte mycket mer att välja på än att köpa nytt kort. Valet förr på ett PNY GeForce 9600 GT. Visst, budgetvariant men grymt mycket prestanda för pengarna.

Det sista jag gjorde innan jag slet ut mitt gamla grafikkort igår eftermiddag var att köra en benchmark i 3DMark06. Slutade på cirka 5200 marks. Grafikkortet gjorde hyffsat ifrån sig. Det som drar ner är väl min sunkiga Core 2 Duo +3800. Börjar bli lite trött nu.
Stoppade sen i det nya kortet, uppdaterade drivrutinerna och körde nytt test. 8023 marks! Inte illa. Nästan 3000 poängs förbättring. Jonasson gillar.

PNY GeForce 9600 GT på plats

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *