Onödigt vetande om McDonald’s.

Fick helt plötsligt för mig att söka efter mer information om hamburgerjätten McDonald’s logga (onödigt, jag vet), och då hittade jag något intressant som jag inte visste innan.

Det ständiga kännetecknet för McDonald’s har ju alltid varit det gyllene M’et, eller som de heter over there, ”the golden arches”. Men så har det inte alltid varit. Egentligen kom loggan till av en slump då dessa bägge gyllene bågar ursprungligen var del i en byggandskonstruktion för restaurang-kedjan. Dessa två gigatiska bågarna som vid den tiden var fristående från varandra, såg ut som ett ”M” från ett visst avstånd och ur en viss vinkel. Ren slump alltså. McDonald’s tog fasta på detta och gjorde det till sin logotype.

Onödigt vetande. Men nu vet du, och du glömmer det aldrig! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *