Senast sedda: The Mist.

Igår såg vi bio-aktuella thrillern The Mist, baserad på en bok av skräckförfattaren numero ett, Stephen King. Den handlar om en liten grupp människor som tvingas låsa in sig i ett köpcenter i skydd mot en hemsk dimma, som verkar dölja ohyggliga varelser.

På typiskt King-manéer så får man redan tidigt i filmen en skymt av vad de kämpar emot. Och lika typiskt är själva upplägget med en grupp människor som blir isolerade och vänds mot varandra. Det är inte bara strid mot fasorna i dimman utan lika mycket en inbördes kamp. Men det funkar. Varje gång.

The Mist hade mig på helspänn mestadels av filmen (2 timmar) och den bjöd på en del rätt häftiga scener faktiskt. Slutet var riktigt grymt dessutom. En typiskt Stephen King-film!

  • Betyg: 4/5.

Se trailern här!

[youtube]http://youtube.com/watch?v=EP-MHO_M6ik[/youtube]

4 kommentarer

  1. Vafan Jonasson. Blev lurad att se den filmen igår och ärligen tyckte jag den var kass. Dåligt effekt och animeringen på monstrena var minst sagt dåliga imho 🙁 En kompis sa att han tyckte den var riktigt bra… men näe, håller inte med. Slutet var bara skumt dessutom! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *