En solig dag i Bohuslän!

Vi stack iväg upp till Bohuslän idag för en liten minisemester. Startade hemifrån vid 09:15 och drog upp till Hunnebostrand. Gick mest och myste i solen och åt en god lunch i skuggan på bryggan vid en av fisk- och skaldjursbutikerna där. Åt en mycket god laxburgare med sallad och aioli. Smaskens!

Sen mer gass i solen innan vi hoppade i bilen igen och fortsatte norrut mot mitt eget favoritställe, Fjällbacka. Blev en ganska kort visit där. Flanerade fram på Ingrid Bergmans torg och en sväng bort till Badholmen. Skulle köpa glass men inget av ställena tog betalkort så vi drog vidare mot Grebbestad istället. Samma sak där (varför ska det vara så svårt för de små butikerna att införa detta, så dyrt är det faktiskt inte!).

Vi åkte vidare till Tanum och sen ut mot E6’an igen. Söderut. Stannade till i Ljungskile, där jag växte upp. Tog en glass hos Sune i centrum och åkte sedan ut till Ljungs nya kyrka, där mamma ligger begravd. Vattnade lite och plockade bort lite vissna blommor. Såg fint ut.

Sen hem igen och landade innanför dörren igen vid 17:00. En riktigt skön dag!

Passar på att bjuda på några bilder från dagen. Klicka för en förstoring.

Hunnebostrand. En gummibåt på väg in mot Hunnebostrand. Vy över hamnen i Hunnebostrand.

Fiskaffär i Hunnebostrand. Ingrid Bergmans torg i Fjällbacka. Fjällbacka kyrka skymtar mellan husen.

5 kommentarer

  1. Ser härligt ut. Funderar själv att ta en tripp uppåt Bohuslän i helgen, man får passa på nu när det är fint väder.

  2. Mm. Visst är det härligt!
    Jag är uppvuxen där uppe så det är alltid lika skönt att komma dit igen, känna salta stänk och frisk havsluft.

  3. Ja, vad vore sommaren utan salthavs stänk, skriande måsar och en gammal fiskebåt *Dunk-dunk* (med tändkulemotor) som ankommer mot fiskekajen. 😉
    Klarblå himmel och ett lätt våg
    Det är svenska sommar det…

  4. Ja, vad vore sommaren utan klarblå himmel och ett lätt vågskvalp som rullar in mot klipporna, salthavs stänk, skriande måsar och en gammal fiskebåt *Dunk-dunk* (med tändkulemotor) som ankommer mot fiskekajen. Det är svenska sommar det…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *