Senast sedda: En drös filmer.

Vi har varit riktigt kulturella senaste veckan och sett totalt tre nya filmer.

Det började med Vantage Point. En amerikansk actionfilm som utspelar sig i Spanien, dit USA’s president rest för att hålla ett tal. Ett skott avlossas mot presidenten och sedan exploderar hela podiet. Katastrofen är ett faktum. Kaos utbryter och jakten på gärningsmannen påbörjas. Hela filmen utspelar sig under dryga 20 minuter, men vi får se dessa 20 minuter om och om igen ur olika personers perspektiv. En skön vinkling som osökt får mig att tänka på den amerikanska polisserien Boomtown som använde sig av denna berättarteknik.

Vantage Point är en explosiv, actionfylld film som jag tyckte var riktigt bra!
Betyget blir därefter: 5/5.

Sen har vi också sett den svenska polisfilmen Irene Huss: Eldsdansen.
Detta är den femte filmen av sex om kriminalinspektör Irene Huss vid Göteborgspolisen. Vi får följa arbetet kring ett antal anlagda mordbränder i Göteborgsområdet men också mordet på en gammal dam ute i skärgården. Två fall som visar sig ha en koppling till varandra…

En ganska spännande film, om man gillar de övriga i serien. Det är lite som med Beck och Wallander-filmerna. Har man sett en, så har man sett dem alla.
Betyg:
3/5.

Sist men inte minst så såg vi actionrullen Iron Man härom kvällen. Fet action á la Marvel med komisk underton. Lite som en mix av Hulken och Transformers. Jag är egentligen inget större fan av superhero-filmer så jag hade inga direkta förhoppningar. Och det kanske var tur. Visst, det var action emellanåt, men det blev lite långrandigt.

Bra, men inte mer.
Betyg: 3/5.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *