Senast sedda: Iron Maiden på Ullevi.


bild från Aftonbladet.se

Japp, vi var ju i stan igår och såg brittiska hårdrocksbandet Iron Maiden fylla Ullevi till bristningsgränsen. Närmare 57 000 personer var på plats för att se dem.

Hela kvällen var egentligen kanon. Vi kom in till stan vid 17.30. Det var rejält varmt,  termometern stoppade nånstans runt 33 grader. Vi satt på Roof Top Bar på Avenyn och tog en öl i solen, sen begav vi oss till Burger King för ett rejält skrovmål och sedan bort emot Ullevi med stopp för en mjukglass på Heden.

Vi kom in på arenan när förbandet Lauren Harris (frontkvinnan med samma namn, är förresten dotter till basisten Steve Harris i Maiden) hade ett par låtar kvar att köra. Strax efter åtta drog förband nummer 2 igång. Avenged Sevenfold från Kalifornien. Kan lättast beskrivas som en blandning av tidig Metallica och Pantera, tycker jag. Hyfsat drag om än något sunkigt ljud!

Strax efter nio var de färdiga och sen började väntan… Väntan på Iron Maiden. Lite överraskande föll ridån redan vid 21:30 och gubbsen i Maiden gjorde entre. Fansen i exstas!!

Scenbygget den här gången var hämtat från plattan Powerslave, med egyptiskt tema och härlig ljussättning. Maiden brände av den ena episka låten efter den andra från 80-talets senare hälft, i ett rasande tempo. Mellansnacket och publikfrieriet drog inte de applåder som de gjorde när vi var och såg dem på Stockholms stadion för några år sen. Då fick sångaren Bruce Dickinson inte en syl i vädret på 10 minuter. Men det var bra drag – inget snack om den saken, även om publiken behövde en lång startsträcka, kändes det som.

  • Bäst var väl låtarna Rime of the ancient mariner och såklart Fear of the dark, låten som alltid ger mig gåshud.
  • Sämst var väl i så fall ljudet som inte var riktigt 100-procentigt hela tiden.

Hela låtlistan och recensioner av Ullevi-konserten hittar du här nedan:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *