Senast sedda: The Happening och Doomsday.

I veckan har vi också hunnit med att se ett par skräckfilmer, nämligen följande två:

The Happening.
Mystiskt thriller i nutid om en naturkatastrof som får folk att begå självmord. Mark Wahlberg spelar lärare som tvingas på flykt från något som verkar vara en terroristattack. Folk börjar bete sig konstigt och dör som flugor i städerna. Snart står det klart att det rör sig om något annat. Något som vi inte rår över – naturen.

Ganska spännande film av regissören bakom ”Sjätte sinnet” och ”Signs”. Helt klart sevärd, tycker jag.

The Happening. Betyg: 3/5.

Doomsday.
En scifi-thriller som utspelar sig år 2035. Ett virus har börjat utplåna Storbritannien och hela norra delen av ön försätts i karantän bakom en hög mur. Men efter drygt 25 år visar det sig att det finns överlevande djupt inne i zonen. En specialstyrka från utsidan skickas in att försöka hitta ett botemedel mot det s.k. Reaper-viruset.

En ganska skön film till en början, då den mest liknar en blandning av ”28 days later” och ”Resident evil”. Men efter ett tag blandar man in en hög dos ”Mad Max” och någonstans där tappar man känslan lite grann.

Otroligt blodig och med grymma effekter. Trots mindre spänning i andra halvan av filmen så är den ändå sevärd. Fast det känns på något sätt som att man har sett allt förut.

Doomsday. Betyg: 3/5.

2 kommentarer

  1. För det första så är du körd i huet. The Happening var en skitfilm, inte sevärd.
    för det andra så var Doomsday en klockren film. Du vet ju inte vad du pratar om :S

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *