NVIDIA PhysX-drivrutiner släppta!

Sedan grafikprocessor-tillverkaren NVIDIA köpte företaget Ageia i vintras, så har det snackats mycket om att NVIDIA skulle integrera Ageias fysikprocessor PhysX i sina GeForce-kort.

För ett tag sedan släppte NVIDIA en drivrutin för GeForce 200-serien samt 9800-kortet som utnyttjade GPU’n för att beräkna fysik i spel och applikationer. Nu har man lanserat konceptet (drivrutinsversion 177.83) på bred front och nytt med releasen igår är att det numera fungerar på alla GeForce-baserade grafikkort från GeForce 8 och framåt. Det vill säga, 70 miljoner användare får tillgång till tekniken – gratis! Så sitter du på ett någorlunda modert grafikkort från NVIDIA så är chansen stor att det precis har öppnat sig en ny värld för dig!

NVIDIA har valt att kalla satsningen för The Force Within och har öppnat en ny webbsida för den som vill tanka hem drivrutiner och teknikdemos för att testa vad ett grafikkort kan klara av när det gäller fysikberäkningar.

Ännu så länge finns det inte många spel som stöder PhysX, men har du till exempel Ghost Recon Advanced Warfighter i hyllan så kan du testa. I annat fall finns det faktiskt gratisspel att ta ner, såsom Warmonger (hämtas via NVIDIAs sida).

Så ta ovch besök The Force Within, tanka hem drivrutinerna och upptäck en helt ny dimension av gaming!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *