Senast sedda: Children of Men.

Igår såg vi det brittiska sci-fi/dramat Children of Men från 2006. Filmen utspelar sig några år in i en rå, brutal framtid – närmare bestämt år 2027. På TV rapporteras att jorden yngste medborgare har dött. Han blev 18 år…

Mänskligheten har alltså slutat fortplanta sig, och för varje ung människa som dör så minskar risken att hitta en lösning i tid. Det hela är en kamp emot klockan för att ta reda på vad som fått kvinnor att inte kunna bli gravida längre. Som en blixt från klar himmel, som en Maria dyker hon upp. En gravid kvinna. En kvinna som till varje pris måste hållas vid liv länge nog för att kunna ta reda på orsaken.

En helt okej film faktiskt. Speciell men sevärd. De skitiga miljöerna och atmosfären gör den väldigt trovärdig. Se den!!

Children of Men. Betyg: 3/5.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *