10 gratis-apps jag inte kan leva utan.

Det absolut bästa som finns med iPhone och iPhone 3G är möjligheten att hämta hem program och spel via Apples onlinebutik App Store. I stort sett vem som helst kan utveckla applikationer till iPhone och sedan lägga ut dem på App Store, för hela världen att ta del av.

Själv använder jag App Store flitigt och har hittat ett antal apps som jag inte kan klara mig utan.

WordPress. Gratis.
Denna app låter mig ansluta till min blogg med iPhone, och via ett anpassat gränssnitt kan jag skriva blogginlägg, lägga till bilder m.m. Ett måste för WordPress-bloggare med iPhone!

TV.nu. Gratis.
Smart liten app som håller koll på alla dina tv-kanaler. Välj kanaler, få en översikt över vad som går just nu och hela kvällen, samt kort sammanfattning av alla program. Smidigt för den aktive tv-tittaren.

Hitta.se. Gratis.
Välkända Hitta.se finns numera i din iPhone. Sök personer, företag, adresser m.m. Du kan till och med söka efter närliggande mål, baserat på GPS-informationen i iPhone.

IGN Game Reviews. Gratis.
Någonsin stått framför en spelhylla i affären och undrat över vilket betyg ett spel har fått? Nu är det slut med det. Med IGN Game Reviews så kan du lätt hitta betygen för dina favoritspel, komplett med recension och ibland även en videorecension. En klockren app som täcker allt från PC till konsoll och handhållna enheter.

VNC Lite. Gratis.
Underbart liten VNC-klient för iPhone, som gör att du kan fjärrstyra din PC eller Mac från nallen. Funkar bra för både för hemmanätverket och för företaget.

Remote Desktop Lite. Gratis.
Fjärrskrivbord för iPhone. Med den här appen kan du fjärrstyra din Windows-PC. Enkelt och smidigt!

ShoZu. Gratis.
Smart program för att ladda upp bilder till bland annat Photobucket, Flickr, WordPress-bloggar, Facebook och många många fler.

IM+ All-in-One Messenger. Gratis.
Smutt liten klient för att ansluta till diverse IM-protokoll. Stöder MSN, ICQ, Yahoo!, Google Talk, Jabber, MySpace och AOL.

Remote. Gratis.
Smidigt litet program som gör din iPhone till en fjärrkontroll för iTunes. Ett måste.

Labyrinth Lite Edition. Gratis.
Det gamla klassiska spelet från när man var liten. En trälåda med två axlar, en stålkula och en massa luriga hål i en labyrint. Med iPhones gyrokontroller så är detta spel ett måste. Dessutom är det grymt hög ”show-off”-faktor på det! 🙂

2 kommentarer

  1. Bra tips! Jag köpte en iPod Touch i förrgår! Dock använder jag Fring som IM-klient. Och Labyrinth är ju skitkul. Till och med min mamma älskar det! Jag kan även rekommendera Crash Landing, ett litet beroendeframkallande spel – du ska landa en rymdraket på månen, och styr den genom att tilta iPoden/iPhonen etc. Remote är riktigt smart. När datorn inte är på och man startar Remote (och man har inställningen för att kopplingen ska hållas påslagen), startar Remote datorn och iTunes. Riktigt coolt.

  2. Hallå John!
    Testade Fring för ett par veckor sen och det verkar hyfsat faktiskt. Dock är jag sällan uppkopplad på MSN/ICQ på mobila enheter, utan mest när jag är hemma. Men det funkar ju i alla fall, vilket kan vara bra när nöden kräver.

    Kan dock inte påstå att jag är någon sucker för spel på iPhonen men Crash Landing kanske kan vara ett kul tidsfördriv…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *