Apple Special Event. En snabb sammanfattning.

Ja, Apple Special Event är över för denna gång och vi är några erfarenheter rikare. Så vad hände? Vad är nytt? En snabb genomgång visar följande:

 • iPod nano. Ny version. Mer långsmal, tunn och välvd design. Riktigt snygg och i alla regnbågens färger. Kommer med accelerometer.
 • iTunes 8 (släpps idag). Nytt browsingläge samt en funktion som heter Genius för att hitta musik som matchar med det du lyssnar på nu.
 • HD-material iTunes Store. TV-serier i HD-kvalitet. Bara för USA?
 • iPod Classic. Bara den tunna modellen finns kvar, uppgraderas till 120GB.
 • iPod touch i nytt skal. Får inbyggt stöd för Nike+.
 • En massa nya spel på App Store.
 • iPhone firmware 2.1. Uppdateringen innehåller buggfixar och ska förbättra batteritiden. Inga nya funktioner. Släpps på fredag.

Ja, det var väl det hela. Inte illa, men jag hade nog väntat mig mer ny hårdvara. Fokus låg helt klar på iPod, iTunes och App Store.

Läsa mer? Surfa över till Apple.com (när de fått uppdaterat sajten med ny info). Kan också vara idé att besöka svenska MacWorld och Macfeber.

Uppdatering 080910:
Svenska pryltidningen M3 har redan hunnit känna på nya iPod nano. Läs vad de tycker här!

2 kommentarer

 1. Hej Jonasson!

  Det här var det enda sättet jag kunde hitta för att skriva ett inlägg till dig! Du verkar ha bra koll på datorer, mac speciellt. Jag har en fråga som jag hoppas att du kan besvara!

  Jag har en powerbook G4, Maskinens namn: PowerBook G4 15″, Datormodell: PowerBook5,4, Typ av CPU: PowerPC G4 (1.1). Vet inte om det där hjälper men jag kopierade det iaf. Idiotdatorn håller på och krånglar, och jag är ingen expert som du säkert förstår!

  Ur ingenstans lägger datorn bara av, skärmen förvandlas till lila/grön/röd/blå randig i olika etapper, tills skärmen är helt fylld av ränderna. Det går inte att göra något med datorn då. Ibland blir den bara helt svart, utan att jag gjort något. Det brukar mest ske att datorn stannar då jag ska öppna ett nytt program, (olika program hela tiden).
  Sen när jag kollat hårddisken i skivverktyg så kommer det upp att ett mindre underliggande fel finns, vad fan det nu betyder, och att en HFS-enhet behöver repareras, men när jag reparerar händer inget.

  Har du någon aning om vad det kan vara? Eller hur det kan åtgärdas?

  Väldigt tacksam för din hjälp!

  Vänliga hälsningar,

  Maria

 2. Hej Maria!

  Jag är kanske ingen expert på Mac (mest PC faktiskt) men jag har hört om detta/liknande problem på flera äldre Mac-modeller. Efter vad jag har förstått så har det funnits liknande problem som åtgärdats av uppdateringar och nya drivrutiner. Vilken Mac OS-version kör du? Är den uppdaterad? Ominstallerad? Du kan prova att återställa PRAM (se länk: http://support.apple.com/kb/HT1379).

  Hjälper inte reset eller ominstallation av Mac OS så skulle det också kunna vara logikkortet som är paj. I så fall är det bäst att du låter din lokala Apple-handlare titta på det. Kan eventuellt vara garanti, med lite tur.

  Inte mycket till hjälp kanske, men ändå en bit på väg. Lycka till med din PowerBook och tack för besöket! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *