Snabbrecension: Kensington Car Mount till iPhone och iPod.

Jag beställde en Kensington Car Mount från Apple Store tidigare i veckan och den trillade ner i brevlådan igår. En hållare för bilen, speciellt utvecklad för iPod och iPhone.

I och med att min iPhone 3G både huserar en GPS och en ypperlig iPod så kände jag att det kunde vara bra med ett rejält stativ för bilen, speciellt eftersom jag kör över 4000 mil per år.

Kensington Car Mount fästs antingen med den medföljande sugkoppen eller med dubbelhäftande kardborrtejp. Detta medföljer också. Liksom en audiokabel för oss som har AUX-ingång i bilen. Jag valde sugkoppen i vindrutan för att få upp den i rätt höjd. Själva hållaren är klädd med mjukt skum-material på insidan för att inte repa enheten när den sitter på plats. Mycket bra.
Vidare går det enkelt att rotera hela vaggan 90 grader medan enheten sitter i. Perfekt när man vill bläddra bland musiken med Apples snygga Coverflow-funktion.
Sugkoppen sitter riktigt bra och armen känns stabil. Den håller enheten stadigt på plats även på sämre grusvägar, och man är aldrig rädd att den skall lossna. Armarna på vaggan, som håller enheten, går lätt att justera i sidled för att passa olika enheter med olika bredd.


Klicka för större bilder.

Det enda negativa med den här hållaren är väl i så fall priset. 279 spänn plus frakt får man betala, och då ingår alltså ingen laddare. Men behöver du ha en bra och flexibel hållare till din mobil eller iPod så är detta den bästa jag har stött på.

8 kommentarer

 1. Kanske inte så snyggt med att ha den i/på ruten. Jag gjorde som så att jag behöll själva hållaren, skaffade en hållare/fäste som man sätter över ”fläktutkastet” Sedan satte jag fast själva hållaren på denna. Ska säg att jag inte har en Iphone men har istället en HTC X7500. Kan använda den liggande och stående. Jag tycker att det blev snyggare än att ha den i rutan men allt är en smaksak. Nacdelen är att den sotter fast.

 2. Tjena Hans!

  Japp, att sätta den på en fast hållare över luftuttaget är också en variant. Det är ju vanligt när man eftermonterar mobilhållare på serviceverkstäder, att man sätter dem precis som du beskriver. Fördelen är väl att den inte tar upp så mycket plats i rutan, men nackdelen blir ju att den sitter fast, och eventuellt så medför det skruvhål eller andra skador på panelen i bilen.

  Men som sagt, det är väl en smaksak. Tyckte det blev mest flexibelt såhär, samt enkelt att montera. Det vägde tyngst för mig.

 3. Tjena Jonasson
  Har en likadan bil som du och funderar på den optimala iPhonelösningen med bäst integration med bilens system. Jag kanske har missat ngt, men vad får du för info i Sid:en med din lösning? Parrot har en enhet för att streama signalerna. Har du koll på den? Vad tycker du annars om din ljudkvalitet med signalen från ”laddningskontakten” i st f hörlursuttaget som jag antar att du använde tidigare? Det verkar ju följa en hållare med det kensingtonkit som du kör med, men du verkar använda en annan hållare med böjlig hals, stämmer det? Ja, många frågor blev det..

 4. Tjena PR!
  Är inte helt säker på om jag förstår alla dina frågor. Vad menar du t.ex. med ”vad får du för info i Sid:en med din lösning?” Vad menar du med Sid?
  Hur som helst så har jag till min iPhone 3G, köpt 2 stycken tillbehör för att att få det att fungera tillfredställande i min Saab 9-3. Det första är alltså Kensington Car Mount, som det här blogginlägget handlar om. Dessutom har jag köpt Kensington LiquidAUX (http://www.magnusjonasson.com/?p=3436). När det gäller skillnader i ljud mellan laddkontakten och hörlursuttaget (som jag körde med innan) så märker jag ingen skillnad – förutom att det nu fungerar utan avbrott vilket det inte gjorde tidigare i Saaben.

  Hoppas du fick svar på dina frågor.
  Ha det fint!

 5. Jo, det blev lite rörigt. Sid:en är infodisplayen i bilen, men kanske måste telefonen vara integrerad med bilen från fabrik för att man ska få upp info från telefonen (typ taggar) i den. Eller så går det inte alls, jag kanske är ute och cyklar.Apropå hållaren så undrade jag om hållaren i K Liquid AUX är tillfredställande eller om du finner den andra bättre? Då slipper man ju att köpa två hållare.
  Hade du hört om ”parrotvarianten” för att streama signalerna? Jag hörde att telia skulle börja sälja den men frågan är hur kvaliteten är på den.
  Ha det!

 6. Hallå igen PR!
  Min Saab 9-3 (-08) har ingen integrering med iPod/iPhone i standardutförande. Vet inte ens om Saab har det som tillbehör. Tror mest att det är BMW/Audi och lite dyrare bilar som har den typen av integration.
  Kensingtong LiquidAUX innehåller ingen hållare, utan det är bara cigg-adaptern och lite kablar plus fjärrkontroll. Har inte hört något om ”parrot”. Vad är det? Upplys mig gärna, alltid kul med teknik! 😀

 7. Tack för länken, PR!
  Kollade lite och det hela verkar ju vara en lösning för att streama musik från iPod/iPhone till bilstereon via bluetooth. Den tillhörande displayen visar info.

  Verkar lite onödig om man som jag har AUX-ingång i bilen. Dock smutt att den hanterar samtal på ett bra sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *