Veckans teknikköp.

Lönevecka = prylvecka! Så har det alltid varit för min del, det går inte att ändra på! Och den här gången blev det faktiskt två nya prylar införskaffade. Dels ett nytt chassi till gaming-pc’n här hemma samt en NAS-disk för all musik, bilder, musikvideos och filmer. Men vi börjar med chassit…

Antec Three Hundred.
Antec Three Hundred är ett gamingchassi i budgetklassen. Dock ett väldigt väldesignat diskret chassi om du frågar mig. Hela fronten är svart och perforerad och ett par diskreta blå lampor lyser högst upp. Uttag för USB samt ljud in/out i fronten. Chassit är mattsvart och har utstansade hål för fläktar i sidoplåten, takplåten, bakplåten och två fläktplatser fram. Två fläktar är redan installerade. En 140mm i takplåten och en 120mm i bakplåten. Dessa går att styra hastigheten på för bästa kylning, alternativt lägsta ljudnivå.

Bekvämt chassi att jobba med tycker jag. Hyfsat med plats, och nätdelen sitter på botten av lådan. Smart. Då stannar inte varmluften i toppen av lådan, utan försvinner ut via takplåtsfläkten. Smart!

Vidare finns det inga vassa kanter i lådan och i princip allt kan monteres med de medföljande tumskruvarna. Konstruktionen känns gedigen och stabil och jag har inte upptäckt några vibrationsljud, trots att gummiupphängningar saknas.

Ett mycket bra chassi för runt 500 spänn!

Teknikköp nummer två för veckan blev en NAS-disk, alltså en nätverksansluten extern hårddisk. NAS står för Network Attached Storage, ifall någon undrade

LaCie Network Space 1TB
Sedan tidigare har jag en USB-ansluten LaCie-disk som jag är mycket nöjd med, så valet var ganska givet när jag nu hade bestämt mig för att köpa en nätverksansluten disk. Det blev en 1TB-disk från LaCie, blanksvart i pianolack, även denna med en diskret blå aktivitetslampa.

Fördelen med en nätverksansluten disk är ju att du inte behöver ha den kopplad till en specifik dator, som då måste vara påslagen för att andra maskiner i nätverket skall kunna få åtkomst disken. Nu kommer vi åt den från både gaming-datorn på kontoret, Mac mini i vardagsrummet och våra två bärbara datorer. Klockrent!

Tanken är att den nya disken ska få husera musikbiblioteket, musikvideos, foton och filmer, så att dessa är lätt åtkomliga i hela hemmanätverket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *