Ccleaner håller datorn i trim!

Svenska datortidningen PC för Alla tipsade faktiskt (för en gång skull) om ett BRA program. Det heter Ccleaner och kan med ett par enkla knapptryck rensa temporära filer, internethistorik, cache, lösenord, formulär, oanvända registervärden och en massa annat.

Ccleaner är helt gratis att använda och man kan givetvis välja att göra en backup av sina register m.m., innan man kör en rensning.

Själv har jag kört Ccleaner under flera år och har aldrig haft några problem med det, vare sig på XP eller på Vista. Så du kan lugnt tanka hem och köra detta program. Var dock noga med att du tar hem rätt version, då det finns en version med en toolbar, och sånt vill man ju inte ha.

Så när du kommer till Download-sidan, var noga med att välja länken ”Other builds” en bit ner på sidan. Där finns en ”slim”-version som inte innehåller någon toolbar.

5 tankar om “Ccleaner håller datorn i trim!

  1. Har fungerat bra för mig med! ….men frågan är om man ändå måste köra en kombination av andra ”städprogram” som windows egna, eller/och PC doctor, osv. ??

  2. Tjena Druvan!
    Själv kör jag bara Ccleaner för den här typen av rensning. Sen kör jag Adaware och Searchbot också för att rensa bort adware och annat junk. Men för registerrensning och liknande så tycker jag att det räcker gott med Ccleaner.

  3. Tjenare. detta är det bästa jag har testat. det kunde till och med hitta spion program och trojaner. kändes rätt skönt att bli av med dom 🙂
    Tack för tipset om CCleaner 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *