Har någon saknat mig?

Råkade ut för en hårddisk-krash på datorn hemma i förrgår. 🙁 Inget vidare!!

En 200GB Samsung-disk lade ner verksamheten. Tyvärr var den också bootdisk för mitt Vista-operativ men innehöll inte den egentliga Vista-installationen, utan bara bootfiler samt en drös musikvideos och videoinspelningar från en polares svensexa i våras. Lite surt att inte kunna komma åt den. 🙁 Dessutom tickar disken elakt och går inte att accessa. Ser den i BIOS men inte mer än så. Blir till att lägga den i frysen och se om den vaknar till liv såpass att man kan säkerhetskopiera datat på den.

Kraschen gjorde således att jag inte kom åt Windows. Fick trixa lite med Bart PE för att säkerhetskopiera innehållet på en av mina SATA-diskar och sedan ominstallera Windows Vista på en av dem istället. Så sent som igår kväll blev jag färdig såpass att Windows är uppe och snurrar igen. Nu återstår bara installation av ALLA satans program man använder. Men det är ju bara världsliga ting…

I övrigt är allt fint! Nu är man ju tillbaks online!! 😀

2 kommentarer

  1. Jag har en 250 Gb extern hårddisk som bara står och tickar lite elakt i ett hörn. Disken startar och visar innehållet men alla försök att komma åt vad som syns är totalt fruktlösa. Elaka hdd-monstret käkade upp mina stackars sektorer och sen var det kört.

  2. Visst är det surt!? När man kan se innehållet på disken men ändå inte komma åt det. Men är det såpass att du kan accessa den så är ju möjligheten större att du skulle kunna få tag på innehållet också. Har du provat ”frystricket” eller försökt reparera skadade sektorer?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *