Jonasson gillar: Spotify.

Skrev ju för några dagar sedan ett inlägg där jag efterlyste en inbjudan till den svenska musiktjänsten Spotify. Och nu har jag fått en! En vänlig själ med aliaset Radioedit har förbarmat sig över mig och skickat mig en invite. Stort tack! 🙂

Spotify ser vid första anblicken ut som iTunes. Men det finns en väsentlig skillnad. All musik strömmas till din dator från Spotifys servrar och är helt gratis – mot att du får höra ett litet reklammeddelande mellan två låtar någon gång ibland. Vill du skippa reklamen betalar du 9 kronor för ett 1-dagarspass eller 99 kronor för en reklamfri månad. Då får du lyssna på hur mycket musik du vill ur den gigantiska databasen med allt från 60-talsrock till dagens industrimetall. Och allting funkar grymt smidigt! Du kan ha klienten installerad på flera datorer och alla spellistor du skapar sparas ihop med ditt konto och är alltid tillgängliga överallt, vart du än loggar in. Spelaren är snabb, snygg och tar cirka 10-15 MB ramminne i anspråk vid uppspelning.

Man klarar sig utmärkt med gratisvarianten. Skulle man vilja ha garanterat reklamfri uppspelning vid nästa förfest, så pröjsar man 9 kronor för ett dagspass. Smidigt och billigt, med tanke på innehållet.

Själv hittade jag mina favoriter Judas Priest, Iron Maiden, Rammstein och Kent bland många många andra. Dessutom finns det en del live-inspelningar och sköna mixar. Och en massa samlingsskivor, allt från Absolute Music 1-54 till Classic Metal Mania.

Spotfiy rockar!! 🙂

2 kommentarer

  1. Det där med att betala för film och musik har jag inte riktigt kopplat, så jag låter bli helt enkelt. Fast å andra sidan är mina Metallica-biljetter inte direkt billiga så de får väga upp istället 😀

  2. Jaså, din lyckost – du fick tag på biljetter till Metallica!? Gött! Kan inte påstå att jag hängde på låset den här gången. Satsar på Judas Priest i Globen den 28’e februari istället. Sen får vi se om AC/DC kommer till sommaren – det vore kul!

    Och btw, Spotify är gratis – om du kan stå ut med lite reklam någon gång emellanåt. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *