Jag, hemmafixare.

Har ägnat större delen av dagen åt att tapetsera här hemma. Vi gör om ett rum till ytterligare ett hemmakontor, så senaste veckan har det målats, slipats, spacklats och slipats igen. Idag var det dags att börja hänga tapeterna och jag gjorde debut som tapetserare. Har faktiskt aldrig hängt tapeter själv innan, men någon gång skall ju vara den första. Blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet så här långt! Fortsättning följer…

8 kommentarer

 1. Haha, njae. Känner mig rätt nöjd nu. Har gjort badrummet i höst/vinter, kvar är tvättstuga, relaxrum, bastu och så kontoret som vi håller på med! 😉

 2. Hej hej. Låter intressant det här med tapetseringen. Jag och Mattias får nog komma förbi och ta oss en titt en dag.
  //Helen

 3. Heeej Helen! Japp, det blev helt klart snyggt. Har inte satt den där fondväggen ännu, du vet den mönstrade. Det var ju papperstapet så det går väl inte att limma på väggen med dem? Våderna skall väl limmas och sedan svälla? Non-woven var ju piece of cake, eftersom det räckte att limma väggarna och sedan kasta upp våderna. Smutt! 🙂

  Vi får ses på en fika eller kanske en middag snart. Du kör! 🙂

 4. Visst är det smidigt att bara kunna kasta upp tapeterna med easy up. Ja en andra tapeten skall limmas på tapeten och sen ligga och dra ca 5-7 min. Brukar stå på baksidan av etiketten. Ett tips med den är att om ni får lim på framsidan av tapeten så dutta försiktigt bort det med en gång med en blöt svamp. Den är väldigt matt och sitter limmet för länge kan det bli fläckar. Ja en fika vore mysigt eller den där middagen. Ni verkar ju vara riktiga gourmeér. Ja, jag kör. Mattias får passa på nu ett tag. Sen får jag ta igen det. Hihi.

 5. Hallå Helen!
  Resten av tapeterna är nu uppe. Trodde först att det var papperstapeter, men när jag vände på etiketten så visade det sig att man skulle limma direkt på väggen. Dock lite knepigare att hänga, men det berodde väl på kvaliten, antar jag. Men nu är det klart! Blev ju inte världsbäst men vi är i alla fall nöjda.
  På lördag drar vi till IKEA och köper inredningen, sen är det färdigt för visning! 🙂

  Vi ses!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *