Ny processor och moderkort i morgon?

Funderar allvarligt på att dra in till Netonnet efter jobbet i morgon och skaffa mig ett nytt moderkort och en ny processor till min speldator här hemma. Tycker att jag är värd det!

Har spanat runt lite på Intel-processorer, men jag har grymt dålig koll på deras line-up sen jag bytte min gamla P4 mot en AMD-processor för ett antal år sedan. Sen dess har jag kört med AMD och varit riktigt nöjd. Men jag tror att jag kan få ur mer prestanda ur burken om jag byte processor. Det var i och för sig inte sååå himla länge sen jag bytte till min nuvarande AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ men något säger mig att jag borde ha lagt lite mer pengar och köpt något kraftfullare. Hmm…

Intel Core i7

I vilket fall som helst så sitter jag och kollar lite på en Intel Core i7 Quad 920. Hyfsat kraftfull processor, men ett byte som också kräver att jag byter moderkort. Kollade på detta hos Netonnet också (för enkelhetens skull) och då kostar bara moderkortet (Asus P6T Deluxe) 3190 spänn, lika mycket som processorn. Så dryga 6400 spänn för båda tillsammans.

Sitter just nu på diverse forum och frågar runt lite om Intel-cpu’n. Den verkar vara riktigt grym för sitt pris efter vad jag läst. Mycket möjligt att det blir inköp i morgon. Eller har du något annat tips? Kommentera!

2 kommentarer

  1. Tjena Daniel, och tack för tipset! Japp, jag har kollat på nya DDR3-minnen. Läste nånstans att man bör sätta 3 identiska RAM-moduler för att få ut bästa prestanda ur CPU’n. Stämmer det, eller funkar det fint att köra med 2 st. 2GB-moduler?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *