Veckans teknikköp.

Bara för att det är lite synd om mig idag (börjar jobba i morgon igen efter 2½ vecka ledighet) så åkte vi in till Borås och shoppade lite. Jag hade några futtiga tusenlappar kvar att bränna efter julen så det fick bli ett besök på Netonnet, i jakten på ett nytt grafikkort.

Stod och valde mellan ett Sapphire Radeon HD4870 X2, ett Asus GeForce GTX280 och ett Asus GeForce GTX260. Valet föll till slut på det sistnämnda – ett budgetkort i GTX-serien men klart bättre än mitt GeForce 9600GT som jag har idag. Mycket prestanda för pengarna, känns det som. Speciellt eftersom de andra korten kostar ett par tusen mer…

Kom nyss hem och sitter nu och laddar hem 3D Mark06 för att köra ett prestandatest. Först test med det gamla grafikkortet och sedan test efter skiftet till det nya. Jag får återkomma med resultaten på detta i ett senare inlägg.

Grafikkortet är förresten helt galet stort, med dubbla strömkontakter. Ska bli kul att se hur det presterar!

ASUS ENGTX260

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *