Windows Server 2008.

Windows Server 2008

Jag kom över en ny bärbar dator på jobbet och hade äntligen möjligheten att slänga in Windows Server 2008 på den. Min gamla HP nx7400 stödde inte 64-bitarsoperativ, men den nya (av samma modell, för övrigt) hade en något kraftfullare processor så nu sitter jag här och njuter av mitt nya serveroperativ. Det är riktigt, riktigt snabbt dessutom!

På Johans inrådan körde jag en liten tweaker-programvara som modifierar 2008’an att bli mer lik Vista, med Aero, spelgrafik och hela det köret. Dessutom tar den hand om tjänster för WiFi, ljud och spelkontroller. Inte för att det lär bli någon speldator direkt, men ändå gott att ha allt förberett.

Hade det inte varit för att Windows Server 2008 är just ett serveroperativ så hade jag lätt lagt in det på min dator här hemma också. Men det får istället vänta tills Windows 7. Testat betan lite, virtuellt på jobbdatorn. Segade ganska bra, men det ser ju trevligt ut och innehåller en del sköna funktioner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *