Håll ordning på dina lösenord.

Läste på IDG idag att en icke nämnd webbsida hade blivit hackad och 28 000 användarkonton var på drift. Alla dessa uppgifter lades sedan ut på nätet och när man såg vilka lösenord folk använder blir man verkligen mörkrädd!

Eller vad sägs om följande axplock;

  • 1234
  • password
  • yes
  • no
  • abcd
  • qwerty
  • password

Alltså, det är skrämmande att folk inte begriper att ha bättre lösenord på sina konton, vare sig det är bankinloggningar eller forumlogins. De flesta har dessutom samma lösenord för mängder av olika konton runtom på nätet.

Visst, jag är medveten om att det kan vara svårt att hålla reda på alla lösenord. Men då tipsar jag om ett gratis program som finns för både PC och Mac, som heter KeePass Password Safe. Helt gratis och grymt bra för att hålla koll på alla dina användarnamn, lösenord och inloggningar. Spana in det!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *