Hur du installerar Mac OS X på en Dell Mini 9.

Kör OS X på en Dell Mini 9!

Tekniksidan Gizmodo har satt ihop en trevlig guide för hur du installerar Mac OS X på en Dell Mini 9 netbook. Det speciella med detta är just att det rör sig om en netbook och Apple har inte lanserat någon sådan (ännu). Sen tillåter ju inte Apple att man installerar OS X på någonting annat än deras egen hårdvara, något som också är begränsat i installation. Men via denna guide och lite trixande med en bootloader så går det att komma runt den problematiken. Således kan man alltså installera OS X på vilken hårdvara som helst. MEN man bryter (eller snarare böjer) på Apples EULA (End User License Agreement).

Anledningen till att Gizmodo valde just en Dell Mini 9-maskin var helt enkelt att den innehåller sådana komponenter som Mac OS X har inbyggt drivrutinsstöd för. För visst vill man inte sitta med en netbook med Mac OS X och inte kunna använda styrplattan eller det trådlösa nätverket?

Men har du en sådan maskin (eller någon annan) och känner dig tursam så kan jag rekommendera att du kollar in guiden borta hos Gizmodo.

Själv sitter jag här och är grymt sugen på att blåsa min sambos Acer-netbook och installera OS X på den, fast risken finns att hon blir lite grinig på mig då. Sånt som kan slå tillbaks så här lagom till min födelsedag. Så jag får nog låta bli den… For now! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *