Senast sedda: The Day the Earth Stood Still.

The Day the Earth Stood StillHäromdagen såg vi The Day The Earth Stood Still med Keanu Reeves i huvudrollen. Filmen är en remake på ett original med samma titel från 1951. Denna sci-fi/drama/thriller tar sin början när ett rymdskepp blir synligt och landar mitt i centrala Washington. Ut kliver en rymdvarelse vid namn Klaatu och dennes gigantiska robot Gort. Man kan lätt dra referenser till filmer som till exempel Independence Day.

Men det som är lite speciellt med The Day the Earth Stood Still är att det finns lite tanke bakom. Utomjordningarna har nämligen inte kommit för att ta över jorden, utan för att skydda den från oss människor. Den ligger rätt i tiden med tanke på den klimatpåverkan vi har på vår jord.

Det rådde delade åsikter om huruvida filmen var bra här hemma, men jag tycker nog att den var hyfsad och att den skickar en tanke, även om det är science fiction rakt igenom. Men vår jord är värd att kämpa för.

The Day the Earth Stood Still. Betyg: 3/5.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *