iPhone 3G + SAAB = sant!

Åh, äntligen har jag fått min iPhone 3G att funka som mp3-spelare i min SAAB 9-3, utan de problem som jag haft tidigare.

Jag inhandlade ju en Kensington LiquidAUX-adapter till bilen och allting funkar riktigt bra. Hyfsat snygg installation också, eftersom de medföljande kablarna är klädda med något plastliknande material och har därför något bättre styrsel än vanliga kablar. I övrigt så funkar fjärrkontrollen på ratten riktigt bra och är grymt smidig om man lyssnar på spellistor eller album.

4 kommentarer

 1. Nice! Tack för tipset. Hade samma problem som du innan och köpte Kensington fungerar jättebra. Är också sugen på Navigons GPS-lösning för Iphone. Ä´Har dock inte någon bra lösning för om man vill prata i telefonen samtidigt som man kör, hur gör du? Har du något fäste som Iphonen sitter i? Går det att lyssna på musik samtidigt som man använder GPS:en?

 2. Tjena Johan!

  Jag köpte ju Navigons GPS-programvara igår men jag har inte hunnit testa den ”live” ännu. Dock verkar det funka ypperligt med kontroller och demoläget är stabilt.

  När det gäller att prata i iPhone 3G i bilen, så borde det väl funka ypperligt med bluetooth-headset även om mobilen är inkopplad till AUX-ingången. Har inte testat detta, utan använder högtalarfunktionen i telefonen och hör motpartens röst i bilens högtalarsystem.

  Använder för övrigt följande fäste till min iPhone 3G: http://www.magnusjonasson.com/?p=2360

  Det går även finfint att lyssna på musik i iPod-delen samtidigt som du använder GPS’en, men det krävs ju att du som vanligt startar musiken innan du startar GPS’en.

  Hoppas detta var svar på dina frågor, Johan.
  Ha det gött!

 3. Hej!
  Har köpt en SAAB precis och blir lite sugen på denna lösning.
  Läste lite om den och hittade funktionen ”smart audio sensor for auto on/off power to conserve car battery”, min absoluta hat-funktion på alla prylar. Om man bara kör GPS (Navigon), stänger denna av sej mellan röstmeddelandena så det blir problem, eller fungerar det lika bra som jag hoppas? Hur fungerar det att köra spotify? Hur lång är kabeln till AUX -ingången?
  Hoppsan vad frågor jag hade..

  Trevlig blogg!

  1. Tjena Stefan!
   Den lösningen som jag har (alltså den ovan) funkar riktigt bra för båda dessa ändamål. Jag kör själv Navigon på min iPhone 3G och den stänger inte av sig mellan röstmeddelandena. Spotify är en dröm att köra i bilen. Dock kan Spotify inte styras av fjärrkontrollen som följer med kabeln, utan måste styras via skärmen men det är inte direkt nåt problem.
   Kabeln är totalt 122cm och går fint att gömma i det lilla facket under stereon på Saaben (9-3.).

   Ha det gott och lycka till med installationen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *