Spotify hackade!

Läste på Aftonbladet att musiktjänsten Spotify blivit hackade av en grupp människor som på detta vis kommit åt e-postadresser, lösenord och andra användaruppgifter. Lyckligtvis har inga kreditkortsnummer kommit på villovägar då de lagras av en tredje part.

Spotify själva förklarar via sin blogg att inga lösenord har läckt ut i klartext. Allt är krypterat men om du vet med dig att du har ett enkelt eller alltför kort lösenord så bör du definitivt fundera på att ändra det. Speciellt om du använder samma lösenord på fler tjänster runtom på nätet.

Uppdatering, kl. 21:15: Såg just att IDG lagt upp en nyhet kring detta. Hoppa över dit och läs!

4 kommentarer

  1. Definiera ”hackade”.

    *Om* någon hade tillräcklig kunskap om deras protokoll före 19 december så hade de kunnat få ut envägs-hashade lösenord, och *om* något av dem gått att brute-force-knäcka så hade man kunnat få ut kontaktinformation för användaren.

    Många om, och vad jag förstår finns det inga tecken på att det verkligen hänt.

  2. Hallå Leif. ATT hacket har ägt rum är ju fakta, men att någon har lyckats få fram några lösenord är bara en möjlighet. Men en möjlighet som Spotify informerar om, innan det kanske är försent.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *