Få igång WordPress på din iPhone!

WordPressHar du en iPhone/iPod touch och har problem att få den officiella WordPress-programvaran att funka mot din blogg? I så fall kan jag ha lösningen!

Kör själv en iPhone 3G och vill gärna kunna blogga från min nalle. För ändamålet har jag tagit hem det officiella WordPress-programmet från App Store. Så långt allt väl. Men i min WordPress-installation (v2.7.1) döljer sig ett problem som har gjort att jag inte lyckats sätta upp bloggen från programmet i min iPhone. Läste all supportinformation som fanns att få via WordPress-sidan men jag fick ändå ingen rätsida på det. Lösningen på detta verkar vara att i WordPress-filen functions.php (du hittar den i wordpress/wp-includes på din FTP) lägga till en kodrad. Leta efter följande tre kodrader i filen:

curl_setopt($ch, CURLOPT_FAILONERROR, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);

Efter dessa rader lägger du sedan till följande:

curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);

Spara ner filen och ladda upp den igen. Testa nu att skapa bloggen i din iPhone/iPod touch. Det bör ha löst problemet. I alla fall för mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *