Mac eller PC? Den ständiga frågan.

PC eller Mac? Denna ständiga fråga som aldrig får sitt slutgiltiga svar. Allt beror förstås på vem du är och hur du tänker använda din dator. Men för att reda ut begreppen lite grann så har tidningen PC för Alla listat åtta skäl till varför du ska välja en Mac och lika många till PC’s fördel.

7 kommentarer

 1. Tjena Fiskarn!
  Japp, visst är det så. Blev själv lite förvånad över ordvalet i artiklarna. Men för många så är PC = Windows. Underförstått och felaktigt, precis som du påpekar. Hade varit bättre att jämföra Mac OS X mot Windows Vista till exempel.

  Ha det gött!

 2. Fördelarna med PC eller ska vi säga Windows är ganska klena i jämförelse med mac eller OS X. Att ha ett stabilt system som inte hänger sig och ett system som inte lika lätt angrips av virus är väl ändå att föredra jämfört med att man kan ställa in en windows dator på minst 512 olika sätt. Dessutom kan man ju faktiskt köra windows på en mac dels separat eller samtidigt med andra program. Jag skulle aldrig tveka om jag stod mellan dessa val.

  1. Håller helt klart med dig om att Mac-datorer har den stora fördelen av att kunna köra både Windows och Mac OS. Dock har man som gamer en viss förkärlek för ordinära PC-maskiner när det kommer till just datorspel, mycket för att man kan bygga dem själv efter egen ritning.
   Dock är jag även Mac-ägare och jag skulle aldrig byta bort min MacBook Pro mot en bärbar Windows-dator. En Mac väcker helt enkelt en kreativ ådra i mig.

 3. Backupprogrammet TimeMachine räcker nästan som avgörande argument för att välja mac + OSX, speciellt på portabla datorer. Kör själv mest PC på stationär dator, men använder även en Macbook med Snow Leopard OS. Det är en fantastisk maskin. Funkar alltid och om den skulle försvinna eller om hårddisken kraschar förlorar man inget utan kan skapa en helt ny hårddisk från backuppen och bara köra vidare.

  1. Tjena Tomas!
   Jag har två Macar men har bara provat TimeMachine som hastigast på den ena när Leopard släpptes. Jag slogs av enkelheten i programmet, som samtidigt är dess brist. Det finns inga direkta inställningar att göra – vilket jag kan sakna.

   Sedan dess har jag faktiskt inte kört TimeMachine, men nu när du säger det så kanske det är läge att se hur det ser ut under Snow Leopard. Kanske har prestandan förbättrats också, vem vet! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *