Mitt eget val.

Nationaldag igår och valdag idag. EU-val alltså.

Jag kan erkänna att jag inte har någon som helst koll på EU-parlamentet och dess ledarmöter. Vad gör dem? Hur ska man rösta? Vem står för vad i EU? Hade lite tankar på Piratpartiet men jag känner till deras partiprogram för dåligt (förutom deras kärnfråga då, som jag delar med dem). Har i princip givit upp tanken på att gå och rösta idag. Det intresserar mig inte, helt enkelt… Förmodligen eftersom jag är för dåligt insatt.

Motivera mig, den som kan!

8 kommentarer

 1. Hej!

  Du verkar vara en vaken och mångsidig person, och din röst skulle betyda mycket just för att du tänker efter. Du väljer att hellre låtabli att rösta än att följa andra. Alltid något:-)

  Jag tvivlar på att min röst gör skillnad, men känner att jag vill visa att jag är tacksam för att jag blir tillfrågad:-)

  PP har fått många anhängare, som egentligen kanske inte vet vad de är anhängare av. Själv vill jag veta vad de jag röstar på står för. Sedan är det inte säkert att de kan genomföra det i alla fall.

  Fördelen för dig och mig är att vi inte behöver gardera oss och rösta på någon vi är säker på kommer med i parlamentet. Rösta på någon som är duktig på att argumentera för det som du brinner för. Det hjälper inte om de har goda idéer om de inte kan slåss för dem;-)

  Kanske det i slutänden är röster från sådana som oss som gör skillnad i alla fall:-)

  Kram på dig!

 2. Hejsan, tråkigt att höra att du inte känner dig tillräckligt insatt för att gå och rösta.

  Jag kan väl göra ett försök till att motivera dig till att gå och rösta.
  Under de senaste sju åren har socialdemokraterna och moderaterna med bihang lyckats rösta igenom en efter en av demokratifrämmande lagförslag. Som exempel på vad en röst på piratpartiet kan bidraga till är telekompaketet som ska röstas igenom till hösten. I det paketet finns i dagsläget möjligheter till att internetleverantörerna ska få själva bestämma vad Du ska ha tillgång till på nätet. T.ex. kan det kosta extra att läsa bloggar, nätnyheter, kolla på youtube, ringa med skype osv… Internet som vi känner till det idag är hotat.
  Ett annat förslag som är på gång är ACTA vilket du säkert redan har hört talas om. Jag anser att en röst på piratpartiet är en tydlig signal till våra politiker om att integritetsfrågorna inte bara är något som ska dras fram under valfläsket utan är något som måste tas hänsyn till ALLTID.
  Därför röstar jag pirat idag, ser gärna att du gör mig sällskap. 🙂

 3. En anledning är att alla andra (inklusive SD) får mer betydelsefulla röster procentuellt sett. Så det räcker egentligen med att du INTE tycker om ett visst parti för att det är rationellt att rösta på ett annat.

  En annan anledning är att skicka signaler om vad som är viktigt. Oavsett hur mycket inflytande ens kandidater har i de frågor man tycker är viktiga, så kan det skicka signaler som gör att övriga drar sig för att klampa på de frågorna.

  En tredje anledning är att det är sjukt enkelt att rösta. Tar ingen energi och är snarare en god ursäkt för att komma bort från datorn och få frisk luft. Låt inte ren lättja diktera hur du gör.

 4. Hej Magnus!

  Som Piratpartist tycker jag självklart att du ska återuppta tankgen och rösta på oss. Vi står för medborgarrätt, ett fritt internet, delad kultur och fri kungskap. Dessa frågor är de vi kommer att driva. Jag föreslår att du tar några minuter och läser vårt principprogram. Du kan också läsa hur vi kommer att agera i EU.

  Men viktigast av allt är att du går och röstar, även om du inte röstar på just Piratpartiet.

 5. Oj, vad många kommentarer jag fick på detta inlägg på kort tid. Kul!

  Jag läser givetvis alla kommentarer med stort intresse. Tack!

 6. Om socialdemokraterna eller moderaterna får för många röster så finns det en överhängande risk att de kommer att rösta för att patent på datorprogram införs. Redan idag beviljas sådana patent trots att det enligt europeiska patentkonventionen inte är tillåtet. Här är ett exempel: http://webshop.ffii.org/.

  Stöd open source-programmen (Linux, OpenOffice, Firefox m.fl.) och de som jobbar med att skapa datorprogram genom att lägga din röst på v, mp, c eller pp.

  Om inte annat så är din röst en röst mot det främlingsfientliga Sverigedemokraterna och en tydlig signal till de andra partierna både i Sverige och utomlands. Så gå och rösta – det går fort och enkelt.

 7. Hej Tor.
  Det blev ingen röst från mitt håll den här gången. Dock stöder jag dig fullt i fråga om open source och använder nästan uteslutande sådan (förutom Windows Vista som jag har betalt för).

  Tack för att du tog dig tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *